BACK

"Zo Maar een Klas uit de Jaren Vijftig" heeft een vervolg:

KLOKKENBERG TOTAAL

 

Jan Garritsen heeft - met de waardevolle assistentie van Noen de Boer - bergen werk verzet. Dat was al duidelijk bij het verschijnen van het boek "Zo Maar een Klas" in 2007. Maar nu is er dan het vervolg verschenen waarin zoveel namen, gebeurtenissen, indrukken en jaartallen staan, dat iedere oud-Klokkenberger wel aan bod komt, direkt of indirekt.

KLOKKENBERG TOTAAL is het 380 pagina's tellende boek dat niet alleen over "de Kweek" verhaalt maar nu ook uitgebreid de MULO en de lagere school behandelt. De vele herinneringen worden door een interessant historisch overzicht voorafgegaan.

Wie op alle drie de instituten gezeten heeft kan de eigen ontwikkeling helemaal volgen. Maar ook degene die alleen maar naar de lagere school ging of die alleen maar de Mulo deed heeft veel te lezen.

ZO MAAR EEN KLAS UIT DE JAREN VIJFTIG werd ook samengesteld en geschreven door oud-Klokkenberg-leerling Jan Garritsen. Het project werd begeleid door Noen de Boer. Van 1952 tot 1957 bezocht Jan Garritsen "De Christelijke Normaalschool Op den Klokkenberg" te Nijmegen. Het boek gaat niet alleen over zijn schooljaren, maar bevat ook de volledige geschiedenis van de kweekschool, te beginnen bij de schoolstrijd, tot en met de verschillende fusies.

Met bijdragen van oud-leerlingen Wim Braakhekke (jaargang 1943), Thale Hadderingh (jaargang 1943), Gerrit Groenhuis (1952), Desi Accord (jaargang 1959), en Marriet Nes (jaargang 1972). En herinneringen van veel meer leerlingen uit de vijftiger jaren.

Om in één adem uit te lezen, of steeds weer op te pakken en een hoofstuk te lezen.

Uitgave: Koninklijke Drukkerij C.C. Callenbach B.V., oktober 2007. 246 pagina's, geillustreerd.
Door beschikbare subsidie-en sponsorgelden wordt het boek onder de kostprijs aangeboden.

Wellicht is het goed om eerst Jan Garritsen te mailen over beschikbaarheid, de prijs, en de verzendkosten binnen Nederland, Europa en buiten Europa.

Hoe te bestellen:

Stuur een mail naar Jan Garritsen in Ermelo en vraag hoe te bestellen.

Dit is het email adres:

<jangarritsen36@gmail.com>

of benader <noenmoolenaar at planet punt nl.>

Reacties van lezers op
het eerste boek:
 

Wat een super boek heb jij geleverd. Ik heb het gisteravond (oudjaar) uitgelezen. Zo interessant, ik heb het echt van de eerste pagina tot de laatste verslonden.

Dank u voor de vlotte toezending van 'ZOMAAR EEN KLAS..., KLOKKENBERG HEINNERINGEN'.
Ik heb er een interessante leesmiddag mee doorgebracht, mede omdat het een aantal achtergronden en samenhangen verduidelijkt waarover ik na al die jaren (ik was internaatsleerling van 1946-1950) toch nog enkele vragen had.

Ik ben direct aan het lezen geslagen en ik vind het zeer interessant, soms ook onthullend wat ex-klasgenoten schrijven.

De uitvoering is zeer fraai, en inhoudelijk hebben de schrijvers zoveel persoonlijke ruimte gekregen!

Jan, ik heb nog maar een uurtje gelezen in het zo vlot toegezonden Klokkenbergboek, maar ik vind het fantastisch.

Deze pagina voor het eerst op het www gepubliceerd op 15 augustus 2009.

Copyright 2004-2009 Rudolf A. Bruil

REAGEER