Ga naar www.soundfountain.com

Ga naar de beginpagina.

BACK

Examens 1962 en 1963 - Op Den Klokkenberg

De school gaat uit. Voor de leerlingen zit de dag er op. Voor de vijfde klassers betekent dit tijdstip de afsluiting van het laatste jaar waarin ze voor de hoofdakte studeerden. Nu wachten ze op de uitreiking van het diploma. Er zijn nog wel bekenden op deze foto te zien. Jaap Dijkdrent bijvoorbeeld. In de deuropening staat Winfried de Gooier. Mijn vader staat er, vierde van links. En iets dichterbij, dat meisje dat zo prachtig Intermezzi van Johannes Brahms op de piano speelde.

Dit zijn dia's van het examen voor de lager akte in 1962. Pauline Loe en Rudolf komen naar buiten. In het donkere deel (de hal), is nog net Henk Bakker te zien.

De uitslag wordt nader bekeken door Wim ter Burg, mijn moeder en Ria Simone Kleinlooh.

 

Met meneer Huisman, mijn ouders en mijn jongste broer Ernst. En rechts met Leonoor Mees.

Het was kennelijk een zonnige dag. Maar waarom draagt Wim Molenaar (links, op de rug gezien) een regenjas? Omdat hij die vaak droeg? Dit zijn foto's van de uitslag van het hoofdakte-examen in september 1963.
Uiterst links in de achtergrond staat Henk Bakker. Over de schouder van mijn vader is nog het volle, lichtblonde haar van Ria Simone Kleinlooh te zien. Dat volle had ze van haar moeder. Ze legt met haar linker hand een lok recht. Achter mijn vader sta ik. Ook op de rug gezien: de heer Kranendonk, zo karakteristiek met tas en jas. Daarnaast mijn neef Bert Traast. De heer Groenhuis kijkt nog even om naar onze groep.

Van links naar rechts: Wim Molenaar, mijn broer Ernst, ondergetekende, dan mijn vader (op de rug gezien), vervolgens de heer Groenhuis op het tweede plan, en weer dichterbij de heer Kranendonk. Het huis met de wit gepleisterde muren moet de woning zijn van concierge Heijnen.
Henk Bakker heeft zojuist een flinke bos bloemen in ontvangst mogen nemen. In de achtergrond staat o.a. Jaap Dijkdrent, bij het raam. Op de rechter foto staan we weer allemaal bij elkaar. Links achter mij de hoofden van Wim Molenaar en Leonoor Mees. Leonoor droeg vaak een hoofddoek. Niemand die daar aanstoot aan nam. Ook is nog Evert Vermeer te herkennen. En rechts staat Ria Simone Kleinlooh.

 

TERUG

Deze pagina met foto's van de eindexamens van de Kweekschool "Op den Klokkenberg"
werd voor het eerst op het internet gepubliceerd op 21 september, 2008.

Copyright 2004-2009 Rudolf A. Bruil

REAGEER